MOOIE DINGEN GEBEUREN INEENS.

Creatief ontwerp bureau voor grafisch ontwerp, fotografie en illustratie in Amsterdam.

Follow me on instagram

© 2012 - 2020 P O P P Y O N T O

The boring
Stuff

Werkwijze en Tarieven

Branding

Branding is een middel om een organisatie, dienst of product van elkaar te onderscheiden. Het is een instrument binnen marketing, de ambitie om bewust unieke associaties te creëren bij relevante doelgroepen. Er wordt gebruik gemaakt van een merkstrategie. Het gaat hierbij om de herkenbaarheid, kwaliteit, positionering en het imago. Esthetiek, design en communicatie zijn daarin belangrijke factoren. Branding is een investering voor de langere termijn.

Waar moet je dan aan denken? Het gaat om het vormgeven van de huisstijl – het logo en sublogo, fonts, kleurenpalet, mood board en dergelijke – en het creëren van de brand guidelines – de strategie, tone of voice, uitingen en meer. De tarieven voor branding lopen erg uiteen. Het ligt helemaal aan de vraag. Het kan ook om een re-branding gaan. Om een indicatie te geven moet je denken aan een start tarief van €799,- euro voor het ontwikkelen van een huisstijl.

Photography

Ik verzorg verschillende vormen van fotografie. Ik maak portretten voor consumenten en voor zakelijke doeleinden. Daarnaast fotografeer ik producten en fashion. Dit zijn sfeerbeelden. Denk denk bijvoorbeeld aan campagne of studio fotografie voor een modemerk. Of sfeerbeelden van producten.

Voor het maken van een portret vraag ik € 200,-. In- of exclusief btw voor de consument of zakelijke opdrachtgever. Deze prijs is op basis van 1 uur fotografie en beeldbewerking. Je ontvangt dan tot maximaal 5 foto’s in hoge resolutie.

Voor reportages hanteer ik tarieven voor hele of halve dagen fotografie en afhankelijk voor het doeleinde. Commercieel werk of niet. Daarnaast komt er ook beeldbewerking bij kijken en het aantal foto’s dat wordt afgenomen en voor welk doeleinde. Ik stel dan per opdracht een licentie op. Neem contact met me op voor een specifieke offerte en meer informatie.

Graphic Design

Grafisch ontwerp is een heel breed begrip. Het kan een boekontwerp zijn of een ontwerp voor online. Ik ben heel breed in het verzorgen van grafische uitingen. Even een korte opsomming om een idee te krijgen van print: uitnodigingen, visitekaartjes, boeken en boekomslagen, posters, verpakkingen, etiketten en labels, magazines, rapporten, kaarten, lookbooks, notitieboekjes, menukaarten, vlaggen, etalage materiaal. Eigenlijk alles wat je uit vanuit je merk of bedrijf dat grafisch opgemaakt wordt. En dat geldt dan eigenlijk ook voor online. Of het nu gaat om social media of websites. Alles wat je uitdraagt als merk wordt visueel gemaakt door grafische vormgeving.

En hoe ga je dan om met tarieven. Het maken van een boek is totaal iets anders dan een post voor instagram. Ik werk daarom meestal met project prijzen en deze zijn per opdracht nogal uiteenlopend. Daarom raad ik je aan om meer informatie bij me op te vragen. Dan vertel ik je graag meer over mijn werkwijze en tarieven.

Illustration

Ik illustreer graag. Ik maak onder andere wand illustraties voor winkels of tekeningen voor op menukaarten. Lijntekeningen voor bijvoorbeeld notitieboekjes, of van producten voor hangtags of uitingen voor een bedrijf die gebruikt worden op tassen of papier. Dat kunnen ook all-over prints zijn. Tevens verzorg ik infographics en iconen voor organisaties. Daarnaast maak ik persoonlijke kaarten en uitnodigingen. Of het nu gaat om een geboorte of huwelijk. Best veel eigenlijk.

Ik spreek meestal een tarief af voor het desbetreffende werk. Een projectprijs. De stijl en het doeleinde zijn daarbij ook van belang. Laat me weten waar je naar op zoek bent en ik maak een passend voorstel.

Neem contact op

My Story

Why choose if you can do it all. Because of my passion for photography, design and typography, illustration and art, I decided to pick up my camera, pencils and curiosity to devote myself to these amazing ways of expressing myself. What's not to love!

Graphic Design

It takes fundamental skills to make sophisticated graphic designs and original, creative artworks. It is about the process, context, and communication through image-making and typography. I feel proud when everything ads up in the end as an amazing design.

Photography

I can silently watch the world around me and enjoy catching the moment. I can't travel enough so to speak. I love how light works. Black and white is my favorite. The tones and contrast between light and dark areas define black-and-white photography.

Illustration

I am crazy for fine lines. Leaving it out, but still knowing what's supposed to be there without noticing or realizing it. Making a clean or minimal illustration is about the challenge, it may see so simple and effortless, but those are actually the hardest.